Het meest geaccepteerde Camping Carnet voor EuropaVoor het eerst is er een Camping Carnet, de ACSI Club ID, dat wordt geaccepteerd op ruim 8800 campings in Europa. Het Carnet van campingspecialist ACSI is in augustus 2011 geïntroduceerd en is een groot succes. Dat blijkt niet alleen uit het aantal campings dat de pas accepteert, maar ook uit de 100.000 kampeerders die al in het bezit zijn van de pas.

Op de ruim 8800 campings waar het Camping Carnet wordt geaccepteerd (in 2011 waren dit er 6700) kan de kampeerder het paspoort veilig op zak houden. Daar geldt het namelijk als vervangend legitimatiebewijs. De pashouder is daarnaast automatisch WA-verzekerd tijdens de vakantie. Niet alleen op campings, maar ook tijdens verblijf in een hotelkamer of in een gehuurde accommodatie. En niet alleen tijdens de vakantie kan worden geprofiteerd van de voordelen, ook daarbuiten. Zo krijgen de ACSI Club ID bezitters korting op kampeerartikelen en dagjes uit.

Campingspecialist ACSI biedt al 50 jaar uitgebreide Europese campinginformatie middels de ACSI campinggidsen en diverse kampeersites, waaronder ACSI Eurocampings. Ieder jaar worden alle campings geïnspecteerd, waardoor de informatie zeer betrouwbaar is. De campingspecialist heeft de ACSI Club ID speciaal ontwikkeld voor de Europese kampeerliefhebber.

Het Camping Carnet is verkrijgbaar als voordelig lidmaatschap, voor slechts € 4,95!